Historie

Støtteforeningen Children Nepal Denmark

Foreningen Children Nepal Denmarks historie
Children Nepal Denmark (CN-DK) blev oprettet i oktober 2001. Oprettelsen var et resultat af nuværende bestyrelsesformand, Peer Ortvalds, besøg og frivillige arbejde hos Children Nepal (CN) i 1999. Inspireret af og imponeret over CNs arbejdsform, ideologi og resultater besluttede Peer Ortvald, at han fortsat ville støtte arbejdet med dårligt stillede børn i Nepal efter sin tilbagevenden til Danmark.

CN-DKs formål er således ved hjælp af medlemsbidrag og frivillig hjælp, at styrke udstødte børns vilkår og rettigheder i Nepal. Organisationens hovedaktiviteter er:

 1. Indsamling af midler til sponsorater af børns skolegang, personlige medlemskaber og kollektive medlemskaber.
 2. Children Nepal Denmark er som beskrevet ovenfor en relativ ung medlemsorganisation med stærke personlige og organisatoriske bånd knyttet til Nepal (primært til Children Nepal beliggende i Pokhara).

Alle aktiviteter udføres af frivillige aktive medlemmer. Bestyrelsen er øverste besluttende myndighed og mødes efter behov. Kommunikation via foreningens hjemmeside og partnerorganisationens hjemmeside www.children-nepal.org udgør informationsvejen fra CN til CN-DKs medlemmer.

Antallet af aktive medlemmer er svingende i forhold til hvilke aktiviteter der gennemføres. Frivillige har gennem årene været involveret i salget af CN-producerede varer i bl.a. Tivoli, afholdelse af (lysbilled-) foredrag om CNs arbejde med dårligt stillede børn i Nepal på b.la. Den Sociale Højskole, i Odd Fellow Ordenen, for Dansk Nepalesisk Selskab, Frederiksberg Bibliotek, medlemmer af foreningen, diverse arbejdspladser etc.

CN-DK samarbejder ikke med andre NGOer (nongovermental organisation) eller institutioner i modtagerlandet end Children Nepal, men støtter op om det stærke og gode samarbejde CN har med adskillige lokale og internationale NGOer, offentlige instanser og andre donororganisationer.

 • Støt foreningen

  Medlemskab kr. 150,00 pr. år
  Bank:
  Jyske Bank
  Reg nr: 7835 konto 0001728254.
  IBAN: DK 8378350001728254.
  SWIFT code: JYBADKKK Du kan melde dig ind i foreningen her.

  Eller skriv til:
  Children Nepal - Denmark
  v/ Lise Kronborg Poulsen
  Johan Wilmanns vej 15, st. tv., 2800 Kongens Lyngby.
  Tlf. 40511710.
  Mail: lisekronborg@hotmail.com
 • Læs mere om Nepal på Dansk-Nepalesisk Selskab